Never give up on a dream

Vill bara påminna om det ”klyschiga” ordspråket att ”inte ge upp sin dröm”.
Vet att så många inte utbildar sig till det de vill bli, stannar kvar på samma jobb bara för att det är tryggt eller är med vänner som man inte trivs med.

Men jag vill bara nämna att just ”följ din dröm” har varig mitt motto genom hela livet. Och trots att jag en gång stod och sålde korv på en bensinmack, gjorde färdigbredda frallor på ett café, sålde blommor i blomsterbutik, stekte hamburgare i ett snabbkök (som för många kan vara en dröm och riktigt roligt) var inget av detta MIN dröm.
Men jag trivdes och kände mig trygg och hade alltid roligt på jobbet! Men så kände jag ändå att just för mig var det inte ”min dröm”. Och vem säger att man inte kan få uppleva sin dröm?

Sedan jag var 13 år har jag haft en dröm om att få jobba som makeup artist. Att få hjälpa människor att bli lyckliga och framhäva det allra vackraste hos varje person. Att få vara med och skapa minnen med fina människor och få höra när personen i stolen framför mig skrattar, kramar om mig och säger TACK!
DET har alltid varit MIN dröm.

När jag för 16 år sedan tog min lilla ansiktsmålningslåda i handen, fick mitt första riktiga sminkuppdrag som var att få måla ansiktsmålning på barnen på en folktandvård i Eksjö, tills idag då jag nu jobbar på ett av världens mest framgångsrika och största kosmetika företag Estée Lauder 💕
Detta för mig, nu när jag tänker tillbaka, är helt overkligt.


Jag satt i skolan och sa emot alla som frågade mig om att jag inte ville lägga till tillbehörs-kurserna för att komma in på högskolan, jag ville inte välja de ”viktiga” ämnena. Och jag minns att så många sa att jag gjorde fel i det valet.
Men istället gick jag MIN väg och valde istället till alla kurser jag kunde inom konst, färglära, skapande, foto och liknande kurser.
När jag slutade gymnasiet jobbade jag på massor av olika jobb för att få ihop pengar för att kunna betala min makeup artist utbildning helt själv. Och efter 3 års jobb, massor av negativitet kring att det ”inte finns jobb i denna branschen” och folk som försökte övertala mig att en annan utbildning är en ”bättre” framtid så lyssnade jag inte.

När jag hade samlat ihop mina pengar sökte jag äntligen till International Makeup Center i Göteborg och kom in!
Under tiden jag gick min utbildning jobbade jag på Kicks och direkt efter utbildningen och jag var färdig makeup artist fick jag jobb som butikschef på Make Up Store. Och under de 7 åren jag var där har jag hunnit utveckla min egen lilla kundkrets och startat upp min stora dröm som frilansande makeup artist.
Så jag nu, 16 år senare får vara med om att göra tjejen som ska gifta sig lyckligast i världen, tv-reportrarna i tv:n snyggast i rutan, att få kändisar lugna som kommer inspringandes till makeupstolen i sista sekund och att det bästa av allt, att jag varje dag, måndag till fredag, får stå på Kicks golv och sälja de finaste märkena av dom alla och få hjälpa så många härliga kunder att hitta rätt i både hudvård och makeup tillsammans med underbara och härliga Kicks-tjejer ❤️

Och nu idag, är jag så tacksam för att jag följde MIN dröm ❤️ och jag vill säga, gör det DU med ❤️

”Ingenting är omöjligt”, så följ din dröm ❤️ Du kan och du är BÄST!

#personligtinlägg

Gillar