En helg på landet

Vänner & Familj

Då är vi hemma efter en hel helg på landet!
Vi blev medbjudna av Johan (Kristins sambo) till hans hemstad Oskarshamn. Han är uppvuxen i en liten by utanför Oskarshamn som heter Lämmedal.
Det var så fint där!
Alla hus ligger i samma lilla by med ett stenkast ifrån varandra. Mysiga grusvägar och gärdsgårdar knyter samman husen. På gårdarna till husen går det hästar och kor och betar. Fanns även höns, katter och hundar på gårdarna.

Första dagen vi kom dit åkte vi runt i skogen på deras fyrhjuling. De skulle visa oss ett läskigt hus som låg mitt ute i skogen. Det var övergivet sedan flera år tillbaka och ingen hade flyttat in i det. Men gardinerna och lite andra småsaker fanns kvar sedan förr..
De kallar det spökhuset 👻

På vägen till huset låg det massa skelettdelar från döda djur. Det gjorde ju inte huset mindre kusligt. Jag är glad att vi åkte dit när det var ljust, hade aldrig vågat åka dit om det var mörkt 😄🙈

Efter detta kusliga hus åkte vi vidare ner till sjön som låg precis bakom Johans föräldrars hus. Där tog vi deras båt och åkte ut på sjön för att fiska. Sjön var spegelblank och solen sken ☀️

Vi metade hela kvällen och alla fick napp. Men gladast var nog Nicklas som fick en gädda 😄

Dagen efter var det höjdpunkten på denna resa, LOGDANS! 🥂
Det är en årlig fest som alla i byn Lämmedal har varje år. Då samlas alla från byn på en stor loge som de tillsammans har pyntat med björkris, dukat fram till långbord och gjort i ordning scenen till det inhyrda bandet.
Kvällen började med förfest hos Johans bror.

Sedan körde vi spriten på flak bort till logen 😄👌🏼

Alla grillade tillsammans och åt sedan vid de uppdukade långborden. Så trevlig stämning och kul att få träffa alla!

Senare framåt kvällen kom bandet The Louds och spelade. De var sjukt bra! De gjorde covers på massvis av låtar. Mest var det bugg och det passade mig bra då jag älskar att bugga!
Alla dansade och hela kvällen var bara så rolig!
När bandet hade åkt hade vi eftersläntrare efterfest på logen 🍾

Vi har haft en så rolig helg med våra fina vänner! Detta får nog bli tradition!
En riktigt svensk sommar på logen i fina Lämmedal! 🥂☀️

Gillar