Gran Canaria

Vänner & Familj

Hej på er!
Nu har jag varit borta härifrån ett tag.
Jag och Nicklas har precis kommit hem efter en helt fantastisk resa ihop! I 30-års present fick han en resa till Maspalomas på Gran Canaria, som vi åkte på nu. Vi åkte förra lördagen och kom hem igår.
Detta är en av de bästa resor jag har åkt på! Det var otroligt skönt att resa iväg såhär på vintern så att man kommer ifrån mörkret.

Vi hade ett så otroligt fint hotell, miljön var helt fantastisk!
Vi åker alltid utomlands på somrarna annars. Och bor därför på lite enklare hotell nära havet då vi alltid vill bada i havet och bara sover på hotellet. Men nu när det är vinter är det kallare i havet så jag letade efter ett hotell där man skulle kunna vara på hela tiden utan att tröttna och trivas på.
Och jag är såå glad att jag hittade just detta hotell! Det heter Tabaiba Princess och ligger ca 2km från havet, lite utanför stan.
Runtomkring hotellet fanns inte jättemycket. Men lagom så att man klarar sig utan all inclusive.
Det fanns en uttagningsatomat, en helt okej restaurang, en libanesisk restaurang och ett supermysigt café som hade massvis av goda saker man kunde välja på. Det blev vårt lunchställe nästan varje dag.

Här kommer lite bilder från detta vackra hotell.

De hade den största frukostbuffén jag någonsin har sett. Det fanns precis ALLT! Amerikanska pannkakor, pommes frites, olika korvar, massvis av bakverk, massor av frukt, lyxiga omeletter, chicken bits och allt som en hotellfrukost innehåller. Vi var mätta varje dag om man säger så 😅

Poolerna var uppvärma i olika temperaturer 🌴

Mitt inne på hotellet fanns det en bro som gick längs ett stort vattenfall. Så otroligt vackert! 🌴☀️

På kvällarna hade vi sol längre på balkongen än nere vid poolerna. Så där satt vi och njöt av kvällssolen varje kväll.

Mitt bland poolerna fanns olika bungalows med olika saker i. Vissa kunde man köpa drinkar och glass ifrån, en var bara för all inclusive, i en var det en fin restaurang där man kunde äta om man inte hade all inclusive, i en var det toaletter och i en annan en massage-salong. Självklart unnade jag mig en massage i en av bungalowsen. De var så duktiga!

Första dagen var det lite molnigt, då tog vi på oss gympaskorna och gick ned till havet för att titta hur det såg ut. På vägen träffade vi på ett härligt gäng 😄

När vi kom ner till havet var det en ca 2km lång strandpromenad som var full med fina, lyxiga restauranger, fantastiska sandskulpturer och massor av lyxiga butiker.

En dag åkte vi ut på delfin och valsafari. Vi såg tyvärr inga delfiner. Men en riktigt stor val fick vi se. Den gick bara upp två gånger för att ta luft så det var svårt att ta kort på den. Men woow, vilken upplevelse det var att få se en så stor val! 🐳

På kvällarna tog vi alltid en taxi in till havet och åt god mat och shoppade. Stället där dessa riktigt lyxiga restauranger ligger heter Meloneras. Riktigt fin mat och goda drycker hade de!

Det var underhållning varje kväll på flera av restaurangerna. Duktiga personer som uppträdde med alltifrån dragspel, fioler, sångare och kabaré-shower.

En kväll åkte vi in till Playa Del Ingles, som också låg ca 2km från hotellet. Där var det lite enklare och mer turistigt. Där fanns det väldigt mycket shopping för en billig peng. Mycket souvenir-butiker och väldigt många restauranger.

Varje dag gick vi ner till poolerna och la ut våra handdukar på de stolarna som hade sol längst 😄 Där låg vi och stekte hela dagarna och bara latade oss. MYCKET välbehövligt 😅👌🏼☀️

Nu är vi hemma i Sverige igen. Och det kändes såå konstigt idag att vakna upp till snön! Vi hade vant oss vid palmerna, solen och allt lyxigt. Det har varit en helt obeskrivligt bra resa tillsammans med min älskling!
Vi har bara njutit av varje dag och verkligen slappnat av efter julstressen.
Vi hade 20-22 grader varje dag och stekande sol. Kan verkligen rekommendera er att testa detta underbara hotell och dess fina miljö! Vi kommer lätt att åka tillbaka! ☀️🌴

Grattis igen mitt ❤️ Älskar dig!

Gillar