Hur man bygger upp gelénaglar

Naglar

Tänkte det vore kul för er som inte är nagelterapeuter att se hur det går till när man gör ett par gelénaglar! Ellerhur?

Dessa naglar har ca 5 veckors utväxt...

Elfilen tar smidigast och snabbast bort materialet. Viktigt att tänka på är att man är lätt på handen när man filar. Om man stannar för länge på samma ställe upplever kunden en brännande känsla. Elfilen får absolut inte komma åt ens egen nagel då den är alldeles för grov och kan skada nageln ordentligt. Därav är anledningen att jag inte har filat bort all gelé.

Efter elfilen tar man bort resten av gelén med en grov sandpappersfil. Filar även fram form och längd.

Efter filning och rengöring med cleanser lägger jag primern "Powerbond". Det är för att gelén ska fästa bra. Man kan använda flera olika sorters primer beroende på nagelns kvalité. Efter primern, in och härda i lampan 30sek.

Efter primern lägger jag valfri gelé. Antingen färgad eller glittrig. Innan man lägger det, kan man om man vill, lägga ett tunt lager med "1 step" som är en ofärgad gelé för att få ett extra skyddande lager på nageln till nästa gång man filar bort materialet. Jag valde att lägga färgen "Ready for rio" som är en vårig och somrig korallfärg. I mellan varje lager ska naglarna in och härda 30sek i led-lampan. Oavsett om man lägger samma färg flera gånger måste naglarna in och härda mellan varje lager.

För att få lite effekt på naglarna lägger jag en glittergelé i färgen "gold". Som jag skrev i tidigare inlägg är dessa glittergeléer väldigt fina och lättarbetade! Likadant här, in och härda 30sek i lampan.

När jag är klar med allt som jag vill bygga in i naglarna lägger jag ett lager med "builder" över. Builder är en genomskinlig lite tjockare gelé som man kan bygga upp och forma nageln med.

När jag är nöjd med uppbyggnaden av naglarna härdar jag buildern i led-lampan i 30sek sedan torkar jag av allt med "cleanser". Cleanser är sprit som man rengör nageln med. Det är viktigt att sprita allt och alla naglar flera gånger under behandlingen då det blir mycket bakterier.

När filningen är klar toppar jag med "super shiny" som ska härda i lampan 1min.

Och voila!!! 💅🏼😃

Gillar