Hur sotar jag mina ögon?

Make Up Store, Makeup

Alla makeupartister gör sina sotningar på olika sätt. Det är alltid roligt att ta del av varandras tips och idéer. Jag ska visa er mitt vanligaste sätt som jag brukar lägga upp en sotning på.
På detta sätt får jag fram färgerna på skuggorna bäst, de blir riktigt intensiva och de sitter grymt bra när man lägger skuggorna på detta vis! 🌸

Jag börjar med att lägga Sculpt excellence foundation från Make Up Store i hela ansiktet, även på ögonen. Sen pudrar jag hela ansiktet utom ögonen.

Därefter väljer jag den mörkaste nyansen jag vill ha i sminkningen.

Jag lägger den i kanten, under globlinjen och ungefär till mitten av pupillen.

Därefter väljer jag "huvudfärgen", alltså den färgen som jag vill ha i fokus som ska synas mest.
Och lägger den på hela locket nästan enda fram till ögonvrån.
Skuggorna fastnar nu i den kladdiga foundationen som jag inte har pudrar på. Då fungerar den utmärkt som primer!
Var noga med att ta MYCKET skugga och dutta in den i foundationen. Se till att skuggorna blir helt täckande.

Längst in i ögonvrån lägger jag en ljusare rosa skugga. Jag tycker det är snyggt om man alltid håller sig åt ljusa toner inåt ögonvrån och mörka i ytterkanten.
Det gör att ögonen ser större och öppnare ut.

Därefter lägger jag på den sista skuggan. Den lägger jag överallt där det inte ligger någon annan skugga. Alltså från färgerna upp till brynet. Den skuggan jag lägger där ska vara den ljusaste i sotningen och blir därför som en highlighter. Använder såklart min favorit Fresco till det.

Sen tar jag min älsklings-sotningsborste som är helt omöjligt att klara sig utan! Den är grymt bra och är från Mac! Med den i handen kan inte en sotning bli dålig! 👌🏼
Jag sotar varje färg för sig. Jag börjar med den mörka och sotar den upp till något ovanför globen, därefter den rosa som ligger mitt på locket. Den rosa sotar jag även in lite i den mörka och lite högre upp mot brynet då jag vill att det ska vara färgen som är i fokus. Den ljusaste längst in sotar jag bara lite lätt in i den rosa.

Under ögat tar jag en lite kortare, mindre sotningsborste och lägger en ännu mer rosa skugga under ögat. Detta för att "fläta" ihop sotningen så det blir runt hela ögat.

Och därefter på med eyeliner!
Cake eyeliner black från Make Up Store är verkligen den bästa! Har provat flera stycken olika sorter från olika märken men ingen slår denna!
Den blandar du själv med vatten i den konsistens som du vill ha. Tillexempel inne i ögonvrån vill man ju inte att den ska bli för blöt då den lätt kan flyta upp i locket. Då är det skönt att man kan anpassa den och inte ta så mycket vatten.
Men när du gör vingarna är det istället lättare att ha den lite blötare då den glider lättare på huden. Alltså helt perfekt! 👌🏼 Det bästa är att den dessutom blir kolsvart även ovanpå ögonskuggor!

På vattenlinjen lägger jag en läppenna med en stark rosa ton för att få mer effekt.
Avsluta sen med MASSA mascara!

Sen är sotningen klar! 😍👌🏼

Puss på er! Hoppas ni hängde med! 💋

Produktlista:

Microshadow: Fresco, Yukata, Style 155kr/st
12 shades of pink palette 795kr
Lippencil: Hot pink 140kr
Cake eyeliner black 185kr
Lipstick Redwood 185kr
Sculpt excellence foundation Coconut+Cinnamon 385kr
Loose Powder Cream 265kr
Loose Powder Café au lait 265kr
Blush Ginger 230kr
Bryn: Microshadow Fashion 155kr

Allt från Make Up Store 👆🏼

Gillar