Lyko Olaplexbehandling

Hår, Spa & Hudvård

Jag bara älskar att gå till Lyko och fixa mitt hår!
Nu efter sommaren var det väldigt solblekt. Just nu har jag lila hårfärg och den är fin så länge man inte är i solen för länge 😄
När jag kom hem från semestern hade jag 4 toner i håret, min vanliga mörkbruna i utväxten som var solblekt i nästan blonda partier som sedan gick över i dassit lila och sedan avslutades med den ursprungliga lila tonen i längderna.

Så ni förstår hur glad jag var när jag satte mig i frisörstolen! 😅

Jag går alltid till Therese, hon är grym!
Jag hade bokat en färgning med Olaplex behandling. Det gör håret helt fantastiskt och då sliter det ingenting på håret utan färgningen blir bara helt vårdande.

Ser ni hur rött det blir med tiden!?

Hon börjar med att lägga i färg i hårbottnen och så får jag sitta med det en stund.

Därefter blandar hon hårfärgen med Olaplex nr 1.
Denna Olaplex finns bara på salong och ska INTE användas hemma!
Den blandas i hårfärgen/blekningen och är tunn som vatten. Den ska sedan verka ihop med hårfärgen i minst 10 minuter. Om man bleker eller färgar ihop med denna kan den sitta i så länge färgen eller blekningen ska vara i. Denna gör även att håret under den i normala fall skadliga färgningen, byggs upp och blir starkare genom att hårets svavelbildningar blir starkare.

Jag har mörkbrunt, nästan svart hår på riktigt. Så denna lila ser skräckinjagande ut när man lägger i den men den blir såå fin när man tvättat ur den.

Sedan är det dags att skölja ur färgen. När Therese har sköljt ur allt lägger hon i Olaplex nr 2.

Olaplex nr 2 innehåller samma aktiva ingredienser som den tidigare behandlingen, Olaplex nr 1, fast denna är krämbaserad.
Den appliceras direkt efter den första behandlingen och ska verka minst 10 minuter, men det är bara bra om den får sitta längre och vårda ordentligt. Speciellt på långt hår.

När Olaplexen är ursköljd tar hon färgbomben från Revlon nr 200 som jag alltid använder. Den använder jag varje gång jag tvättar håret för att hålla den fina lila nyansen.

Därefter sköljer hon ur allt. Sedan tar hon i vårdande produkter och fönar.
Jag vill alltid testa något nytt när jag är där. Så nu tog hon ett volymspray och en olja från Maria Nila. Jag tycker att oljan var riktigt grym och luktade fantastiskt gott! Bra förpackning om man reser med.
Volymsprayet tycker jag inte gjorde någon skillnad.

Sedan var det klart! 😍
Det är en såå obeskrivlig känsla att göra en behandling med Olaplex. Håret repareras verkligen och blir som nytt! Perfekt efter en hel sommar med sol och bad.
Nu är det bara att fortsätta med Olaplex nr 3 hemma. En gång i veckan!
Ni kan se hur man använder Olaplex nr 3 under kategorin "hår".

Tack till Therese på Lyko A6! Kolla in hennes instagram @haircreationsbytess

Gillar

Kommentarer

thesss
thesss,
Therese är verkligen så duktig, och superhärlig dessutom! 😊 Fint det blev!
nouw.com/thesss
JohannaMeszaros
JohannaMeszaros,
Jaa! Hon är såå duktig! 😊 Trivs verkligen att gå dit. Tack!! 😍
nouw.com/johannameszaros