Makeup på jobbet!

Makeup, Make Up Store

Igår var det fullt upp på jobbet så hann inte med att visa er det jag lovade, så det får bli idag istället! Det var en så rolig dag med sminkningar nästan varje timma!
Jag tänkte visa er hur det går till när vi tar emot våra kära kunder på Privatkurser på jobbet 😊

Såhär fin är vår sminkstation där vi håller till hela dagarna! 👇🏼💄

Ljuset vid speglarna är kallt dagsljus så perfekt att ha när man sminkar.
Innan kunden kommer plockar jag fram de penslarna jag vill ha och ställer fram dom.

Sen kommer kunden och vi hänger in jacka och väska.
Här är en före-bild på fina Maggie som jag nu ska visa er hur jag lägger en makeup på henne.

När kunden har satt sig frågar jag vad hon vill ha för färger, vad hon vill lära sig och vad hon har tänkt sig med sminkningen. När kunden har bestämt sig plockar jag fram ett förslag på färger. Jag börjar alltid med att plocka fram ögonskuggor då det bestämmer stilen på sminkningen.

Jag börjar med att lägga ett väldigt tunt lager med min favoritprimer High Tec Lighter i färgen Pluto. Väldigt viktigt att man lägger ett riktigt tunt lager. Om man lägger för tjock blir det för kladdigt och då lägger skuggorna sig i veck och kanter.
Jag lägger den tunt, sedan trycker jag in mycket, mycket skugga i den. Viktigt att täcka primern helt med skugga. Jag lägger makeupen i de steg som jag har visat er innan.
Därefter sotar jag ut skuggorna och avslutar med att dutta på ett eyedust. Eyedust är en lös ögonskugga som är riktigt glittrig. De fäster i primer eller andra skuggor så man behöver inget lim.

När jag är klar med ögonskuggorna tar jag Cosmetic Wipes och torkar bort allt som har åkt ned på kinderna. De servetterna är grymma! De tar bort precis allt i ett svep, så man är garanterad att basen blir perfekt. Det bästa är att de bara kostar 65kr och räcker jättelänge!

Efter detta lägger jag basen. Jag börjar med min favorit foundation Sculpt Excellence. Den är vattenfast, återfuktande och helt täckande. Den är så täckande att man i stort sätt aldrig behöver en concealer. Trots att den blir så täckande blir den ändå väldigt tunn på huden och man känner inte att man har den på sig. Viktigt att tänka på när man använder Sculpt Excellence är att lägga rikligt med löspuder på. Då den behöver det för att kunna fästa ordentligt. Våra löspuder är återfuktande och man kan lägga på väldigt mycket utan att det blir en "kakig" känsla.
Innan jag lägger på basen pudrar jag på Smoothing Primer som är en primer i puderform, återfuktande och utjämnande. Den gör huden HELT matt och makeupen sitter som berget! 👌🏼

Här nedan är en bild på hur det ser ut med bara foundation på huden.
Smoothing primer till vänster.

Som ni ser blir man ganska "platt" med bara foundation. När man inte är sminkad har man olika nyanser i huden och dessa försvinner när man lägger en täckande bas. Därför är det viktigt att bygga upp de naturliga färgerna i efterhand. Detta kan man göra genom tex contouring-kit eller mörkare och ljusare foundation eller concealer. Jag tycker det blir snyggast och naturligast att bygga upp ansiktet med torra produkter.
Så på foundationen lägger jag som sagt ett löspuder och ovanpå det kan man lägga vilka torra produkter man vill sen utan att det blir fläckigt.
Här har jag valt att använda vår populäraste highlighter Cashmere och nya bronzing powder Amazone. Förresten så kostar alla bronzing powder på Make Up Store bara 200kr hela juni, bra va? ☺️👌🏼

När basen är klar fyller jag i bryn och lägger eyeliner.
Efter det mascara. Ett tips om du vill få fransarna att bli svarta rakt igenom, ta en rak brynborste med mascara på och måla bakom fransarna 👌🏼

Sen är fina Maggie klar!

Efter 50 min har hon fått lära sig alla tips och tricks jag kan, fått ställa frågor och fått inspiration. Efter kursen får hon även välja produkter för 595kr som är priset på kursen.

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

Gillar