Mina bästa sminktips i sommarvärmen 💦

Make Up Store, Makeup

Ibland är det faktiskt rätt varmt i Sverige och vem känner inte igen sig att sminket börjar rinna så fort man har lagt på det? 😅
Jag är väldigt frusen av mig så det är ju inte ofta jag behöver ta till dessa knep. Men när sommarhettan slår till kan det vara bra att ha dessa knep i bagaget!
En sak att nämna är ju såklart att det är skönast att gå utan smink på sommaren och låta solstrålarna träffa huden. Men ibland vill man ju även sminka sig i sommarvärmen. Så här kommer mina bästa knep:

• Börja med att peela ansiktet försiktigt så att du får bort alla döda hudceller. Man kan vara sämre under sommartiden att inte sköta sin hudvårdsrutin lika bra när man är ute och reser. Men om man kommer ihåg att peela huden i alla fall en gång i veckan håller man den ändå den ren och fräsch!

• Återfuktning är a och o för att hålla sminkningen snygg. Om man har torra partier i ansiktet kommer sminket se fläckigt ut och inte fästa på de ställen. Bästa och smidigaste återfuktningen på sommaren är Make Up Stores Face Mist! Den är smidig att ha i strandväskan och den både vårdar och återfuktar då den innehåller Aloe Vera!

• Vad som är viktigast för att hålla sminket på plats är en bra primer! Den bästa jag vet för att hålla huden matt är Smoothing Primer från Make Up Store. Den är i puderform. På så sätt fyller den ut ojämnheter och sjunker inte in i huden efter ett tag som många flytande primer ofta gör. Den håller huden väldigt matt och täpper inte till. Perfekt för den som blir varm ofta!

• På sommaren tycker jag personligen bäst om foundation i puderform då man slipper flera lager. Puderfoundation är oftare tunnare och släpper igenom fräknar och solbrännan snyggt! På grund av att denna foundation innehåller väldigt mycket puder gör det att huden håller sig matt längre. Dual Foundation från Make Up Store är perfekt att ha under sommaren.

• Hur gör man nu då för att hålla allt detta på plats? SVALKA ansiktet hela tiden med en solfjäder! Det är verkligen bästa knepet 👌🏼 Torka inte med papper och med händerna, då försvinner allt och huden ser fläckig ut. Pudra inte flera lager, då bygger du bara på allt svett och du kommer se kakigare och kakigare ut framåt kvälken.
Bästa husmorsknepet är en enkel solfjäder i handväskan.

På bilden har jag använt:

Smoothing Primer
Dual Foundation Tokyo
Bronzing Powder Amazone
Microshadow Bronze, Fresco, Beetle
Lipstick Baby
Blush Ginger

Allt från Make Up Store

Gillar

Kommentarer