Purple hair

Hår

Häromdagen var jag på Lyko A6 hos duktiga Therese! Jag går alltid till henne för hon är såå grym! Hon lyssnar alltid på vad man säger och förstår alltid precis hur jag menar.
I mig själv är jag naturligt mörkbrun, nästan svart.
Så för 1,5 år sedan bestämde jag mig för att prova att lägga i en lila nyans. I början var det jättesvårt att få fram en lila ton som satt då mitt hår var så mörkt.
Men nu efter flera färgningar och mycket färgbomb så har jag fått fram en jättefin lila nyans 💜

Såhär såg håret ut innan jag färgade om det denna gång. Det var 4 månader sedan jag färgade sist. Ju mer färgen tvättas ur desto rödare blir den. De lila pigmenten försvinner fortare än de röda. Här har jag också struntat i färgbomben. Brukar hoppa över den två tvättar innan jag ska färga det så färgen kan fästa rakt på hårstråt.

Hon bleker inte mitt hår alls. Hon lägger bara en stark helt lila färg rakt på detta. Ibland blandar hon i lite rött så det inte ska bli en för kall lila ton.
Tydligen har jag "glashår". Och det innebär att mitt hår antingen suger åt sig all färg så det blir väldigt mörkt på vissa partier, eller så suger det inte åt sig alls och då blir det utan färg på vissa partier. Så ibland får hon färga två gånger. Men det var mest i början då mitt mörka hår fortfarande kom fram igenom. Nu efter såhär lång tid brukar det fästa direkt! 💜

Det är väldigt gult ljus inne på Lyko så det är svårt att se på denna bilden vilken färg håret egentligen fick.

Som ni ser är bilden till höger mörkare och djupare i tonen. Men pga det gula ljuset ser det fortfarande ganska rött ut.

Denna färgbomb använder jag varje tvätt. Har även provat Maria Nila's lila färgbomb, men den är lite rödare och ger inte lika mycket färg.

Glöm inte handskar när du applicerar denna då den färgar av sig rejält! Skölj noga i hårbotten innan innan du är klar då den även där färgar av sig en del.

När du applicerar färgbomben ska du redan ha tvättat håret med schampo. Därefter lägger du i färgbomben och låter den sitta minst 3 minuter. Avsluta med balsam.
Om du vill ha extra intensiv färg lägger du den i torrt hår.
Om du är blond eller ljusbrun, håll koll på den hela tiden om du inte vill bli knallila då den verkligen ger mycket färg 💜
För att få en intensiv lila med mörkt hår rekommenderar jag att ha i den minst en timma i torrt hår 😊

Såhär lila är det nu i dagsljus 👆🏼
Det är efter färgbomb i torrt hår 💜

Gillar