Smokey Brown

Make Up Store, Makeup

Idag gjorde jag en helt brun sotning i både matta och skimriga skuggor. Tänkte visa er hur man gör en mjukare sotning än de som jag brukar göra. Oftast lägger jag ögonskuggorna på en primer partivis och sen sotar det sista jag gör efter att ha lagt på alla skuggor.
Men här sotar jag skuggorna direkt istället för att få en mjukare look.

Jag börjar med att lägga foundation i hela ansiktet, sedan pudrar jag överallt utom på ögonlocket. Därefter lägger jag Microshadow Brownie i globlinjen väldigt mjukt. Jag sotar in den längs globlinjen med en mjuk sotningspensel. Rekommenderar nr. 710 från Make Up Store 👌🏼
Längst in mot näsan, på själva locket lägger jag Burnt Sand, men drar även upp den lite mot globen så den blandas lite med Brownie.

Vad är globlinje?
Det är där man känner att ögat går in, innan man känner benet. Där det är som mjukast på ögonlocket.

Efter detta lägger jag Microshadow Earth längst ut i kanten. Jag ser till att den både sotas inåt och blandas med Burnt Sand och uppåt så den blandas med Brownie. Denna mörka skugga kan man lägga lite ovanför globlinjen i ytterkanten så får man ett lyft och en lite "kattigare" look.

Jag fortsätter med Earth under ögat med en lite mindre sotningsborste. Rekommenderar nr. 701 från Make Up Store.

Därefter lägger jag en highlighter eller en krämfärgad skugga så de andra skuggorna smälter ihop fint och ögonlocket får en helhet. Här använder jag en större borste, rekommenderar nr. 703.
Denna skugga lägger jag runt de bruna skuggorna, från innerkanten, upp mot brynet och överallt där de andra skuggorna inte ligger.

När jag är klar med skuggorna lägger jag min favorit-eyeliner, Cake Eyeliner Black.

Sedan lägger jag en ögonpenna på vattenlinjen för att få ett mer markerat öga och få bort det röda i ögonen. Använder oftast Seduced By The Dark då jag tycker att den markerar lagom mycket.

Ögonbrynen fyller jag i med Microshadow Fashion som går lite i lila eftersom mitt hår har den färgen.

Sedan på med mascara!

Sedan är min bruna sotning klar! 👌🏼
Småbilderna ovan är tagna i min sminklampa med riktigt starkt ljus.

Bilderna nedan tog jag i dagsljus för att få en lite naturligare och varmare ton på sminkningen. Inget filter är använt.

Alla produkter är från Make Up Store. Ögonskuggorna jag har använt är:

Microshadow: Fresco, Burnt Sand, Brownie och Earth

Gillar